Købsguide til gaskøleskab

Et almindeligt køleskab, der kører på strøm, har brug for en strømforsyning på omkring 230 volt. Det er dog ikke altid, man har adgang til sådan en strømforsyning, og i de tilfælde kan det være oplagt at bruge et gas køleskab. De er især populære at anvende i campingvognen, i sommerhuset og på både.

Er du selv på udkig efter en model, så læs denne guide, inden du foretager dit køb. Vi gør dig nemlig klogere på emnet og sørger for, at du får den rigtige baggrundsviden, så du i sidste ende kan foretage det helt rigtige køb.

Bør jeg købe et køleskab, der både kan køre på gas og elektricitet?

Gas køleskabe er oplagte at anvende i fritidshuset, på campingferien, på sejlturen og i mange andre situationer, hvor der ikke er adgang til strøm.

Holder du ofte på en campingplads i lange perioder ad gangen, hvor du har mulighed for at koble dig til en elektrisk strømkilde, kan du eventuelt kigge efter en hybrid.

Således kan skabet køre på elektricitet, når du holder stille.

Hvilken størrelse gas køleskab bør jeg gå efter?

Alt afhængigt af, hvor meget plads du har tilovers, kan du vælge et stort eller småt skab. Skabene fås i meget små modeller, men også i større udgaver, hvilket kan være praktisk, hvis du har plads.

Der findes også modeller, der både har køle- og frysesektion, hvis du har brug for det.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på?

Gas køleskabe er utroligt praktiske, da de kan bruges i situationer, hvor du ikke har adgang til strømforsyning. Du slipper således for at skulle afhænge af køletasker eller, hvis du er uden strøm i lange perioder ad gangen, at skulle leve af dåsemad og andre konserverede produkter, der ikke skal stå på køl. Da de i modsætning til de elektriske modeller ikke fordeler luften i skabet ved hjælp af en blæser, har de også et lavere støjniveau, hvilket vil gøre det lettere at sove om natten, hvis du opholder dig tæt på skabet.

Samtidigt er de billige i drift, da de generelt ikke bruger mere end 10 liter gas på en sæson i campingvogn eller i sommerhus. Gas køleskabe har ofte mekaniske termostater, i modsætning til de elektriske modeller, der har elektroniske termostater.

Dette betyder, at det kan tage lidt længere tid for skabet at regulere temperaturen ved udsving. Dog vil madvarerne altid opbevares køligt på trods af temperatursving. Ved brug i en campingvogn er det vigtigt at være sikker på, at der er godt med plads rundt om skabet, da gas kan udgøre en fare, hvis der ikke er rigeligt med ventilation. Ved brug i en båd er det en god idé med en lås for skabet, så madvarerne ikke falder ud ved høje bølger.

Ved brug i campingvogn og fritidshus er det vigtigt, at selve flasken er placeret uden for huset eller vognen. Du kan eventuelt installere en alarm, som går i gang, hvis der imod forventningerne skulle være et udslip.

Du kan finde modeller helt ned fra omkring 2-3.000 kroner. Hvor meget mere, du har lyst til at investere, afhænger af faktorer såsom producent og størrelse på skabet

Menu
Top