Køb af køleskab på afbetaling - hvad er dine muligheder?

Du har måske allerede prøvet, at dit køleskab pludseligt er gået i stykker, og du har derfor akut brug for et nyt. Eller måske er du bare træt af dit gamle køleskab, som trænger til at blive udskiftet. Uanset hvad scenariet måtte være, er det dyrt at købe et køleskab.

Derfor vælger rigtigt mange at købe et køleskab på afbetaling. Når det kommer til afbetaling, er der mange forskellige muligheder samt måder at gøre det på! Er du i tvivl om, hvilke muligheder DU har? Så læs med herunder, hvor du får en oversigt over de muligheder, du har, når du skal købe et køleskab på afbetaling.

Lav en afbetalingsaftale hos forhandleren

Har du ikke råd til at købe et nyt køleskab lige nu og her, findes der en lang række forskellige muligheder, du kan benytte dig af. Du kan blandt andet vælge at udarbejde en afbetalingsaftale hos forhandleren. I Danmark findes der et hav af forskellige køleskabsforhandlere, så her er det først og fremmest vigtigt, at du vælger den rette.

Den bedste afbetalingsaftale er uden tvivl en aftale, hvor der ingen renter er, og hvor du selv kan vælge løbetiden. Det er dog langt fra alle, der tilbyder denne form for aftale! Derfor er det vigtigt, at du undersøger markedet, før du vælger forhandler. Dette tager ikke mere end ti minutter, og det kan spare dig rigtigt mange penge på din afbetalingsaftale!

Når du har valgt din køleskabsforhandler, er det tid til, at det juridiske aspekt omkring betalingsaftalen skal udarbejdes. Hos mange af de førende køleskabsforhandlere har du selv en stor mængde selvbestemmelse i forhold til selve betalingsaftalen. Det er vigtigt, at du vælger den afbetalingsaftale, der passer til dig og din økonomi. Haster dit køleskabs køb ikke, kan du vælge at indhente flere tilbud fra forskellige køleskabsforhandlere. Dette hjælper dig med at danne et overblik over markedet og dine muligheder.

Tag et kviklån

Vælger du at købe et køleskab hos en forhandler, der ikke tilbyder afbetalingsaftaler, kan du vælge at tage et kviklån. Har du ikke taget et kviklån før, er det vigtigt, at du er 100 procent klar over, hvad dette indebærer. Et kviklån er et lån, som ikke tages hos banken, men i stedet hos en lånevirksomhed. Der findes mange forskellige lånevirksomheder, som tilbyder forskellige renter og gebyrer. Det er derfor vigtigt, at du vælger den rette lånevirksomhed. Rigtigt mange bruger kviklån, fordi det er hurtigt og let.

Der er dog også en række ting, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at tage et kviklån til dit køleskabskøb. En af de ting, du skal være særligt opmærksom på ved kviklån, er de yderligere omkostninger - herunder eksempelvis startgebyr og renter. Kviklån kan hurtigt komme til at koste dig rigtigt mange penge, og du skal derfor være 100 procent sikker på, at du har økonomien til at tilbagebetale det store beløb.

Et køleskab kan hurtigt blive dobbelt så dyrt, hvis du vælger det forkerte kviklån. Husk altid at læse det med småt, hvis du vælger at tage et kviklån til dit køleskabskøb! Vil du vide mere om kviklån, kan du klikke her.

Tag et banklån

Har du ikke pengene til at købe et nyt køleskab nu og her, men er et kviklån for risikabelt for dig? Bare rolig, der findes flere muligheder. En af mulighederne, du kan vælge, er at tage et banklån. Ligesom ved tidligere nævnte kviklån, er der også renter og omkostningerne på banklån. Disse omkostninger er dog ofte lavere ved banken, fordi udbetalingstiden er længere. Du skal altså være klar på at vente længere tid på udbetalingen ved et banklån. Der er dog ingen tvivl om, at et banklån på mange måder er sikrere!

Der findes dog mange forskellige banklån i Danmark. Derfor skal du undersøge markedet grundigt, og sikre dig, at du har valgt det rigtige, inden du skriver under. Med et banklån kan du altid indfri din gæld. Dette betyder, at så snart du har pengene til at betale gælden, kan du betale det resterende beløb på én gang.

Du behøver altså ikke bruge alt din løbetid, medmindre det er nødvendigt for dig. Er du i tvivl om, hvilket banklån du skal benytte dig af, er det altid en god ide at snakke med egen bank, før man går videre i låneprocessen.

Gør brug af kassekredit

En anden mulighed du har, hvis du ønsker at købe dit køleskab på afbetaling, er at gøre brug af kassekredit. Kassekredit er en bestemt lånemulighed, som findes hos et pengeinstitut. En kassekredit kan beskrives som en ekstra sum penge, man kan bruge af, indtil man har nået den aftalte beløbsgrænse.

Det lyder umiddelbart ganske let og dejligt, men der findes selvfølgelig også ulemper ved denne lånetype. Du skal igen være opmærksom på renter, gebyrer og de årlige procent omkostninger. Ønsker du dog fleksibilitet og råderum over din egen økonomi, kan kassekredit være den rette løsning for dig, når du køber et nyt køleskab.

Få hjælp af venner & familie

Den sidste mulighed, du har, når det kommer til køb af køleskab på afbetaling, er at få hjælp af venner og familie. Som tidligere nævnt kan du hurtigt komme til at skylde meget mere væk, end du egentligt lånte til køleskabet, da du købte det.

Dette gælder eksempelvis, hvis du benytter dig af et kviklån eller et banklån. Vil du gerne undgå dette fuldstændigt, kan du spørge dine venner og familie om hjælp. Et køleskab kan sagtens være en tidlig fødselsdagsgave, bryllupsgave eller noget helt tredje. Du kan dog også vælge at lave en decideret betalingsaftale med dine venner eller familie.

Det siges som udgangspunkt, at man ikke skal blande venner, familie og penge. Du kan dog komme i en situation, hvor du er nødsaget til det! Skal du lave en betalingsaftale med dine venner eller familie, er det vigtigt, at der bliver lavet en grundlag aftale. Dette gælder særligt, hvis der er tale om store summer penge.

Sæt en dato for, hvornår pengene kan forventes fuldstændigt tilbagebetalt. Find derefter ud af, hvor mange penge du kan sætte af til afbetalingen hver måned. Du har med sikkerhed nogle fantastiske venner og familie, der kan hjælpe dig, hvis du akut har brug for et nyt køleskab, men ikke har råd på stående fod!

Menu
Top