Udgivet i Bolig-Artikler

Hvor finder du inspiration til aftensmaden? Her er 5 gode forslag til steder du kan kigge

Af Køleskab.dk

De fleste af os vil gerne være tjekkede og have madplaner for ugen klar allerede om søndagen, så vi kan leve af hjemmelavet mad, hjemmelavede rester, overskud og kærlighed. Sådan er virkeligheden desværre bare ikke altid, og mange af os ender alt for ofte med at gå sultne ud at handle, købe ind til en kedelig lasagne samt en kæmpe bunke snacks, og så købe takeaway på vejen hjem alligevel. Og med ”mange af os” mener jeg mig. Måske også dig.

Nøgleordet her er vist forventningsafstemning med dig selv, din partner, din tid og dit overskud. For måske er dit liv bare ikke indrettet til madplan for en hel uge. I stedet kan det give mening at have et par gode opskrifter liggende klar, som du kan ty til, afhængigt af hvor meget tid du har til indkøb og madlavning. Og med SÅ meget forskellig inspiration liggende, så burde det være muligt. Her kommer i hvert fald 5 gode steder du kan lede efter opskrifter.

Danske madblogs

Det hurtigste er at søge opskrifter frem på nettet, og her vil danske madblogs oftest være de første søgeresultater der popper op. Madbloggere er der nemlig rigtig, rigtig mange af. Det kan godt gøre det lidt uoverskueligt, men er samtidig din garanti for, at der findes en madblogger til lige dit temperament og ambitionsniveau.

Rigtig mange madblogs vil selvfølgelig have fokus på sund, grøn eller økologisk mad, for det er det, der hitter. Men flere og flere laver også udelukkende mundvandsfremkaldende kageopskrifter eller helt ærlige madblogs, som har fokus på hurtig mad i en travl hverdag.

Derfor er det bare om at søge på de opskrifter du skal bruge, og så notere dig, hvem der er geniet bag. Finder du tilpas mange opskrifter du kan lide, så kan du begynde at følge madbloggeren, så du er opdateret på deres nyeste opskrifter.

Måltidskasser

Kan du overskue at planlægge lidt ud i fremtiden, så er måltidskasser også en rigtig god løsning. Her kan du oftest, groft sagt, vælge mellem billigt, vegetarisk, sundt eller økologisk. Og nogle af dem blander to eller tre af ovenstående. Der findes utallige opstartstilbud, så det er bare om at søge lidt rundt til du finder den løsning, der passer dig bedst.

Fordelen ved måltidskasser er hvor meget tid du sparer. Der er nogen der allerede har fundet på ugens måltider for dig, handlet præcist hvad du skal bruge (helt ned til 1 tsk paprika for eksempel), og efterladt en overskuelig opskrift til dig. På den måde undgår du panikture til supermarkedet, fordi du havde glemt at købe lasagneplader, og det er også nemmere at lade være med at bestille takeaway.

Kogebøger

Noget der snart er en saga blot, er kogebøger. Den slags bøger, vi køber flest af på tom mave. Hvor inspiration til opskrifter før foregik ved at bladre alle hjemmets kogebøger igennem, kan vi nu hurtigt søge på dem hos vores yndlings madblogger. Men kogebøger skal man ikke kimse ad. De er dejligt nemme at have med i køkkenet (og ja, det er ikke verdens undergang, hvis der kommer lidt tomatsauce på) og du skal ikke scrolle op eller ned i dem, for både at kunne se ingredienser, fremgangsmåde og det endelige resultat.

Når du køber en ny kogebog, forpligter det også på en anden måde, at få lavet bare et par af opskrifterne. Når folk laver kogebøger, og tjener penge på dem, gør de sig også ofte endnu mere umage med beskrivelse, billeder og opskrifter, så du kan opleve at nogle af dem kan være væsentligt nemmere at følge.

Supermarkedernes opskrifter

Vil du gerne spare lidt penge, er der heldigvis også råd for det. Eller råd TIL det, så at sige. Nogle supermarkeder har blandt andet apps eller sider, hvor du kan købe ind til hele opskrifter på én gang – eller de har samarbejder med diverse madbloggere, så du kan leve sund på budget.

Følger du disse opskrifter vil du også langt sjældnere komme ud for, at du står nede i supermarkedet og pludselig opdager, at hovedingrediensen til aftensmaden er udsolgt. Selvfølgelig laves disse opskrifter også med fokus på, at supermarkeder skal tjene penge på det, men alt i alt kan det oftest godt betale sig at lede hos supermarkederne, når du skal finde nye opskrifter til dit repertoire.

Din egen kogebog

Den gode, gammeldags løsning når du leder efter inspiration til aftensmaden er at kigge i din egen kogebog. Og har du ikke sådan en, skal du til at få det. Det giver bare noget andet, end at have alle dine yndlingsopskrifter samlet som bogmærker i en browser eller som screenshots på din telefon.

Det er ret simpelt at lave sin egen kogebog. Du køber bare en fin bog og en god kuglepen, finder alle dine yndlingsopskrifter frem og skriver dem ind i bogen med din allersirligste håndskrift. Eller du vælger den mere teknologiske løsning og finder et firma der kan trykke en sådan bog til dig.

Denne form for kogebog er i øvrigt også en genial gaveidé til folk du har kær.

Find det du mangler på køleskab.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.905 produkter fra mere end 68 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 3.413 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:52:30.

17
Produkttyper
1.905
Produkter
32
Brands
68
Forhandlere
3.413
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.