Udgivet i Bolig-Artikler

Hvilke lamper skal jeg hænge i køkkenet? Her er 3 bud på forskellige lamper

Af Køleskab.dk

Lamper er som bekendt ikke bar lamper. Der er mange forskellige lamper på markedet, som tjener mange forskellige formål. Derudover er der også lamper i mange forskellige prisklasser, så alle kan finde belysninger, som er flot og som passer ind i deres hjem og deres prisklasse.

Man kan finde billigere lamper i IKEA, men hvis man har råd til det, og godt kan lide lidt dyrere designer ting, så kan man også finde dyre designer lamper, som passer ind i de fleste rum. 

Det kræver forskellige belysninger i forskellige rum. Eksempelvis skal der både være et lys man kan arbejde ved og et lys man kan hygge sig ved i køkkenet. Køkkenet er et af de rum i et hjem der tjener flest funktioner.

Det er det rum, hvor man laver mad og hygger sig i om aftenen rundt om bordet. Derfor vil du i denne korte artikel kunne læse lidt mere om hvilke lamper der er bedst egnet til belysning i køkkenet

Overhængende lys frem for bord og gulvlamper 

Når man sidder i køkkenet, eller arbejder i køkkenet, så bruger man sit bord rigtig meget. Man bruger det både til at arbejde med mad ved og til at placere tallerkener med mere på. Det er derfor vigtigt, at man overvejer hvilken type lampe man vælger at benytte sig af og hvor mange. 

Det første råd er at man skal holde sig til ovenlys. Det betyder, at man får mest ud af lamper, der hænger fra loftet og giver ys derfra. Det gør man fordi, at eftersom bordet bliver brugt så meget som det gør, så er det begrænset hvor meget plads der er på bordet til lamper og andre ting. Derudover giver ovenlys også et mere jævnt lys, så lyset ikke er skarpt i den ene ende af bordet og svagt i den anden. På den måde får man også et mere jævnt og behageligt lys over hele bordet.

Lys over køkkenbordet 

En ting er lys over spisebordet, men en anden er lys over køkkenbordet. over spisebordet, kan der godt hænge et par store, flotte lamper ned fra loftet, som giver noget liv til køkkenet. Disse lamper må nemlig godt se flotte ud, men skal samtidig tjene deres praktiske formål. Det gælder ikke når det kommer til lys over køkkenborde. Denne type lys skal nemlig være praktisk frem for alt. 

Ofte ser man, at lyset er gemt under emhætter og overhængende skabe, så man knapt kan se hvor belysningen kommer fra. Det smarte ved dette er, at man slipper for en del rengøring i forhold til, hvis man havde store lamper hængende. Man kommer nemlig ikke udenom, at der samler sig en del fedtstof og lignende på lamperne i køkkenet, så lamperne bliver hurtigt grumme, hvis man vælger at bruge store og flotte lamper over det bord man arbejder ved. Derudover kræver det også en del vedligeholdelse og rengøring. Det kan dog se flot ud, men praktisk er det ikke. 

Dyre eller billige lamper? 

Man kan finde mange flotte lamper, som er både i den høje og lave del af prisskalaen. Der er nogle mennesker, som godt kan lide, at deres køkkener er fyldt med designerlamper og møbler. Til den ville den tidløse bestlight lampe eller Werner Pantons flowerpot være perfekt som belysning over spisebordet. Disse to lamper er nemlig tidløse klassikere, som gøre sig godt i de fleste hjem. 

Har man ikke budgettet til disse kan man også finde pæne lamper der ligner disse, så man stadig kan nyde udseendet på disse flotte og tidløse lamper. Det vigtigste er bare, at man vælger nogle lamper, som passer ind i køkkenet og som man bliver glad for, når man kigger på dem. 

Find det du mangler på køleskab.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.905 produkter fra mere end 68 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 3.413 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:52:30.

17
Produkttyper
1.905
Produkter
32
Brands
68
Forhandlere
3.413
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.