Købsguide til camping køleskab

Hvis du holder af at tage på weekendophold eller længere ferier i din campingvogn, så er det også vigtigt med et godt camping køleskab, så du ikke er afhængig af køletasker eller konservesmad.

Men der er mange ting du bør have styr på, inden du foretager dit køb — eksempelvis er det godt at vide, hvor stort skabet skal være, og om det skal køre på strøm eller gas.

I denne guide gør vi dig klogere på disse emner og flere endnu, så du i sidste ende kan være helt sikker på at finde en model, der passer perfekt til dine behov.

Hvor stort skal mit nye camping køleskab være?

En af de ting, der normalt karakteriserer camping køleskabe, er deres størrelse. De hører som regel til kategorien minikøleskabe, som er en del mindre end de traditionelle skabe. De er som regel lavere end 85 centimeter, og nogle gange måler de endda ikke mere end 50 centimeter.

Jo mere plads du har i din campingvogn, jo større et skab kan du med fordel vælge — de såkaldte minimodeller findes nemlig i mange forskellige størrelser. Har du brug for en frysesektion, er det også muligt at finde modeller med indbygget fryser.

Skal jeg vælge et camping køleskab, der kører på gas eller elektricitet?

Det praktiske ved en model, der kører på gas er, at du ikke behøver en strømforsyning på 230 volt, som et traditionelt køleskab, der kører på elektricitet, har brug for.

En model, der kører på gas kan bruges, når du er på farten eller når du camperer et sted, hvor der ikke er adgang til strømforsyning. Holder du konsekvent på en campingplads med adgang til strømforsyning, kan du kigge dig om efter en model, der kører på strøm. Opholder du dig skiftevis steder med og uden strømforsyning, kan du overveje at investere i en hybrid. Her kan du koble dig på strømmen i de perioder, hvor det er muligt og køre på gas resten af tiden. Fordelen ved et elektrisk køleskab er, at det har en indbygget blæser, der sørger for at fordele luften i skabet.

Fordelen ved en gasdrevet model uden blæser er, at den larmer mindre, hvilket gør det lettere at sove relativt tæt på skabet i campingvognen. Desuden er de gasdrevne modeller billige i drift.

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på?

Køber du et skab, der kører på gas, bør du være sikker på, at der er rigeligt med plads omkring skabet, da mangel på ventilation kan være farligt. Derudover er det vigtigt at gasflasken opbevares uden for selve campingvognen.

Vil du være på den sikre side, kan du vælge at montere en alarm, som gør dig opmærksom på eventuelle gasudslip.

Kører du meget omkring med din campingvogn, kan det være en god idé at investere i en model med lås på lågen, så du er på den helt sikre side.

Dette er dog ikke en nødvendighed. Har du planer om ofte at opbevare grøntsager i dit camping køleskab, så kan du med fordel kigge efter en model med grøntsagsskuffer, så disse madvarer opnår deres optimale holdbarhed. Derudover er justerbare hylder en god idé, hvis du i perioder vil opbevare mere pladskrævende madvarer i skabet

Menu
Top