Købsguide til brugt køleskab

Et køleskab er en stor investering, og derfor kan det godt betale sig at kigge sig om efter en brugt model.

Men når du gør det, er der samtidigt mange faktorer som kapacitet, energimærke og model, der spiller ind. Det er nemlig vigtigt, at du vælger et skab, der opfylder alle dine behov, og hverken kan for meget eller for lidt. Er du på udkig efter et brugt køleskab, så kan du med fordel læse med i denne guide, hvor vi hjælper dig igennem de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, så du er i stand til at foretage det bedste køb.

Hvor stor kapacitet skal det brugte skab have?

En af de vigtigste ting at tage stilling til er skabets kapacitet, som altid angives i litermål.

Skal skabet bruges i en stor husholdning med mange familiemedlemmer, bør du kigge efter en model med en stor kapacitet. Bor du derimod alene, eller er I kun to personer i husholdningen, så vil det bedre kunne betale sig at kigge efter et mini køleskab med færre liters kapacitet.

Vælger du et skab med en for stor kapacitet ender du nemlig med at betale for mange penge for spildt energi. Og vælger du derimod et skab, der er for småt, kan du ende med at sætte skabet på overarbejde ved at overfylde det. Det er derfor utroligt vigtigt at vælge en model, der har den rigtige størrelse og kapacitet.

Alternativt kan det være oplagt at vælge et miniudgave, hvis du skal bruge det i campingvognen eller som en lille bar til øl eller sodavand i garagen, på hobbyværelset, i sommerhuset eller måske endda i en båd.

Hvilken model skal jeg vælge?

Der er mange forskellige modeller på markedet for brugte køleskabe, som hver især kan noget forskelligt.

Går du efter et brugt køleskab med fryser, får du en kombineret løsning, hvilket er oplagt, hvis du i forvejen mangler en fryser eller gerne vil have en ekstra frysesektion i køkkenet, hvor madlavningen foregår, så madvarerne altid er lige ved hånden. Her kan et brugt amerikanerskab være oplagt, da de indeholder en smal fryser side om side med kølesektionen. Du kan ligeledes købe et display køleskab, som er en model med glaslåge.

Det er et oplagt valg hvis skabet skal bruges til industri — herunder hvis du har en butik eller hvis skabet skal stå på en arbejdsplads eller andre steder, hvor mange deles om skabet. og hvor det kan være praktisk med udsyn til skabets indhold, når glasdøren er lukket.

Hvilket energimærke skal jeg gå efter?

Når du skal vælge et brugt køleskab, kan det være godt at gå efter det bedste mulige energimærke.

Mange nyere modeller fås i energimærket A+ og A++, hvilket både vil være et godt valg for miljøet og din pengepung.

Jo større skabet er, jo vigtigere er det med et godt energimærke, da de større modeller bruger mere strøm end de små.

Hvor kan jeg købe et brugt køleskab?

Leder du efter en brugt køleskab, så er det værd at tjekke markedet ud online. Her er der mange valgmuligheder, så du kan finde lige det køleskab, der passer til dig. Prisen på et brugt køleskab kan variere meget alt afhængigt af modellen, kapaciteten, mærket og sælgeren.

Du kan finde modeller fra cirka 200-300 kroner og opefter

Menu
Top