Købsguide til billigt køleskab

Er du på udkig efter et billigt køleskab, så er der mange ting, du skal være opmærksom på og tage stilling til, inden du foretager dit køb.

Der er nemlig mange faktorer, der spiller ind, herunder især dine behov i forhold til kapacitet, størrelse, funktioner, model og ikke mindst pris. Læs derfor denne guide igennem for at blive klogere på emnet, inden du går på jagt efter et nyt, billigt køleskab, så du kan være sikker på at købe den helt rigtige model.

Skal jeg vælge et billigt køleskab med eller uden fryser?

Mangler du både fryser og køleskab, kan det anbefales, at du køber et kombineret kølefryseskab, der indeholder begge dele. Et kølefryseskab er, som ordet antyder, et køleskab og en fryser, der er kombineret i et sammenhængende produkt. Du kan også vælge løsningen med en frostboks, hvor boksen er indbygget i selve køleskabet, og som regel er at finde øverst eller nederst i skabet.

Denne løsning kan også være vejen frem, hvis du allerede har en separat fryser, som du synes fylder for meget i køkkenet.

Eller det kan være, at din fryser står i bryggerset eller i et andet rum i hjemmet, og at du gerne vil have adgang til dine frostvarer direkte fra køkkenet, når du laver mad.

Du kan eventuelt købe et købefryseskab til de madvarer, du gerne ved have lige ved hånden i køkkenet og beholde den eksisterende fryser til de varer, der gemmes til særlige lejligheder. Der findes mange forskellige modeller og mærker på markedet, og det er derfor vigtigt, at du sætter dig for at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig.

Hvor stor skal kapaciteten være?

Elementets kapacitet opgives i litermål. Skal det kunne rumme mad til en stor familie, er en model med en stor kapacitet en god idé — eventuelt et amerikanerskab eller en anden model, hvor der både er god plads til varer, der skal på køl og på frys.

Bor du alene, kan du højst sandsynligt nøjes med en lille model. Måske kan et billigt minikøleskab endda klare jobbet.

I dette tilfælde sparer du desuden penge i forbrug hver eneste måned, da en lille model ofte er billigere i drift end en stor — især hvis du går efter en model med energimærket A, A+, A++ eller måske endda A+++, som er den bedste energimærkning, der findes.

Udover at være godt for din pengepung, vil det også være et miljøvenligt valg at tage. Det er dog også vigtigt at huske på, at skabet ikke bør være for småt.

Hvis du pakker det for tæt, vil det nemlig ende med at bruge mere energi i forsøget på at holde madvarerne kolde.

Skal jeg gå efter en integreret eller fritstående model?

Hvis du rent designmæssigt ønsker at gøre dit køleskab til en integreret del af dit køkken, så er en integreret model det oplagte valg. Her skal siderne og fronten monteres til dit køkken, og det kræver en smule ekstra arbejde.

Til gengæld er det færdige resultat ensartet og stilfuldt.

Ønsker du en løsning, der er knap så omstændig, og lægger designet eller pladsforholdene i dit køkken ikke op til en integreret model, så bør du vælge en fritstående. Der findes mange elegante, fritstående modeller, som kan tage indretningen i dit køkken til nye højder, så det er bestemt ikke en dårlig løsning. I dag fås køleskabe desuden i mange forskellige materialer og designs, så du vil med sikkerhed kunne finde en model, der passer perfekt ind i dit køkken.

Hvor kan jeg købe et billigt køleskab?

Online køb er dit bedste bud på at finde billige skabe. Her kan du sammenligne priserne hos de forskellige forhandlere, og desuden hurtigt spotte de gode tilbud og billige mærker. Der findes mange gode tilbud online, så kigger du dig godt omkring, vil du med sikkerhed kunne finde et billigt køleskab.

Et køleskab kan fås i prislejet ca. 2.000 til 3.000 kroner og opefter, alt afhængigt af den ønskede kapacitet, mærket og energimærkningen. Jo bedre energimærkningen er, jo dyrere er produktet — men de penge vil ofte tjene sig selv ind igen

Menu
Top